Конституционният съвет на Франция в петък утвърди по-голямата част от мерките,

...
Конституционният съвет на Франция в петък утвърди по-голямата част от мерките,
Коментари Харесай

Франция утвърди пенсионирането на 64 години

Конституционният съвет на Франция в петък утвърди по-голямата част от ограниченията, заложени в непопулярната пенсионна промяна, заяви Агенция Франс Прес. 

Сред тях водещата мярка за повишение възрастта за пенсиониране на 64 години, като в същото време отхвърли някои ограничения от държавния план, като основаването на " показател за професионална възраст ".

В същото време бе отхвърлено искането за референдум със споделена самодейност, импортирано от левицата. Второ искане, подадено по-късно, обаче би трябвало да бъде предмет на ново решение на 3 май.

Припомняме, че на 16 март френското държавно управление реши да организира пенсионна промяна, предвиждаща увеличаване на пенсионната възраст от 62 на 64 години, заобикаляйки гласуването в Националното заседание, като употребява конституционния член 49.3. на 20 март опозиционните фракции в долната камара на Народното събрание внесоха два вота на съмнение към държавното управление. И двата пъти те не съумяха да съберат нужния брой гласове.

Така промяната беше призната. Това беше последвано от всеобщи митинги на французите, нормално съпроводени от вълнения, които бяха проведени от радикали и хулигани, включили се към демонстрациите.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР